Алуминиева дограма

Алуминиева дограма

Алуминиевата дограма е подходяща за остъкляване на тераси, магазини, входни помещения и др.

Предимствата на дограмата от алуминий са следните:

  • Изолация – вратите и прозорците, снабдени с термичен мост предлагат високи нива на топло и звукоизолация.
  • Издръжливост – алуминия е материал, който не старее, той е подходящ за места, където дограмата е подложена на висока температура и интензивна слънчева светлина.
  • Гъвкавост – този тип дограма ни позволява да правим нестандартни решения и модерен дизайн, и остъкляване с единично стъкло или стъклопакет.
  • Еко продукт – алуминият е естествен продукт, широко разпространен в природата, 100 % рециклируем, не указващ вредно влияние върху човешкото здраве и природата.
alum-1

Основната производствена база се намира в Мгула, Атики, като ЕТЕМ притежава още няколко завода, един в Енофита, Атики и един в България.

Предлаганата от нас алуминиева дограма е на гръцката марка ЕТЕМ, която е с най-голям опит в производството на алуминиеви профили в Гърция. Понастоящем ЕТЕМ е доказан лидер в производството на леки метали, с над 35-годишен опит и високо ниво на специализация в широк асортимент от продукти.

ЕТЕМ Е-1000

ЕТЕМ Е-1000

Профилната система ЕТЕМ Е-1000 представлява алуминиева система без прекъснат термичен мост, т.н."студен" профил.Клиентът може да избира между права и заоблена визия на профилите.

Тази система е оптимизирана по отношение на съотношението максимална структурна стабилност и използване на минимално количество алуминий.

Типовете отваряне, които могат да бъдат изпълнени с тази профилна система са отваряне навън и навътре; отваряне на вертикална ос и двуплоскостно отваряне; на долна и горна вертикална ос.

Системата Е-1000 е подходяща за витрини и вътрешни врати. Съвместимостта на тази система с плъзгащите системи Е-1600 и Е-19 позволява комбинирането им.

ЕТЕМ Е-45

ЕТЕМ Е-45 представлява отваряема система с прекъснат термичен мост 24мм. Тя е снабдена със специално проектирани EPDM уплътнения, осигуряващи по-добра топлоизолация, отводняване и въздухонепропускливост.

Тази прозоречна система е предназначена за остъкляване както на жилищни площи, така и за обществени и административни сгради. Възможността за поставяне на стъклопакети от 18мм до 40мм, позволява поставянето на двойни и тройни стъклопакети, при които може да се правят всякакви комбинации с видовете стъкла.

ЕТЕМ Е-45 се характеризира с елегантна права и заоблена линия. Тази система Ви предлага многообразие от типове отваряемост - отваряне на вертикална ос, двуплоскостно отваряне, възможност за отваряне навън и навътре, отваряне на долна и горна хоризонтална ос, паралелно плъзгане (VW).

E-45
ЕТЕМ Е-45

ETEM E-45 позволява използване на обков за алуминий и PVC обков. Това е възможно благодарение на новите профили с канал за PVC обков. Той позволява многоточково заключване, реглаж на пантите, както и използването на секюрити /противовзломен/ обков.

При изработката на входни врати има многобройни вариации за завършване към готов под. Клиентът може да избира и вида на заключване - обикновена брава, брава с 3 точково заключване, брава с 5 точково заключване, брава със заключване чрез патрона и др.

Тази прозоречна система позволява поставянето на механизъм за димоуплътняване на вратите според НАРЕДБА 2 на НСПАБ. ЕТЕМ Е-45 е система, притежава нужните сертификати, издадени от най-реномираните изследователски институти:

Сертификат за коефициент на топлопреминаване от ift Rosenheim, Uf=2,1 W/m².K

Сертификат за въздухонепроницаемост – клас 4

  • за водонепроницаемост – клас Е 1950
  • издръжливост на вятър – клас C45, от EKANAL

Тест за звукоизолация от въздушен шум със стъклопакет 25 мм /4+17+4 мм/, Rw = 36 dB

Тест за звукоизолация от въздушен шум със стъклопакет 28 мм /6+18+4 мм/, Rw = 38 dB

Тест за звукоизолация от въздушен шум със стъклопакет 49 мм /8+4/+27+/4+4/,Rw = 42 dB

Плъзгане

Отварянето тип плъзгане не е масово разпространено на българския пазар, но въпреки това то има своята пазарна ниша. Много от нашите клиенти го предпочитат поради факта, че при отворено положение крилото не представлява пречка в помещението.

Има различни плъзгащи системи, които се предлагат на българския пазар:

ETEM Е-1600

Е-1600

Тази плъзгаща система на ЕТЕМ представлява най-масово разпространения продукт, когато става въпрос за плъзгане. Тя е т.н. "студено" плъзгане, което обуславя липсата на термичен мост във вътрешността на профила.

Е-1600 се използва най-често за изработка на плъзгащи прозорци (двукрили, трикрили или четирикрили) и плъзгащи врати (единични, двойни или четирикрили). Подходящи са за монтаж като вътрешни преграждения или като външни прозорци там където топлоизолацията не е приоритет.

Е-1600 може да бъде изпълнена както с единично стъкло, стъклопакет или панел. Възможно е поставянето на допълнително крило с противонасекомна мрежа.Също така е възможно поставянето на ламели за слънцезащита и за използването им като слънцезащитни пана.

ETEM Е-52

ЕТЕМ Е-52

Тя представлява плъзгаща се система с прекъснат термичен мост. Позволява многобройни комбинации на отваряемост - две, три, четири крила и т.н..

Остъкляването при тази плъзгаща система е много важно и именно затова тя се нуждае от стъклопакет.

При създаването на тази плъзгаща система е помислено за надеждността на уплътненията - използва се комбинация от четки с полиетиленова вложка, която възпрепятства смачкване след намокряне.

Е-52 позволява поставянето на допълнително крило с противонасекомна мрежа, както и крило със слънцезащитни ламели /капаци/. Важна характеристика е възможността за поставяне както на алуминиев обков, така и на PVC обков с многоточково заключване.

Хармоники

Тя представлява плъзгаща се система с прекъснат термичен мост. Позволява многобройни комбинации на отваряемост - две, три, четири крила и т.н..

Остъкляването при тази плъзгаща система е много важно и именно затова тя се нуждае от стъклопакет.

При създаването на тази плъзгаща система е помислено за надеждността на уплътненията - използва се комбинация от четки с полиетиленова вложка, която възпрепятства смачкване след намокряне.

Е-52 позволява поставянето на допълнително крило с противонасекомна мрежа, както и крило със слънцезащитни ламели /капаци/. Важна характеристика е възможността за поставяне както на алуминиев обков, така и на PVC обков с многоточково заключване.

Хармоники

Alumil M-19800 Accordion Alutherm

Системата Alumil M-19800 Accordion Alutherm се характеризира с наличието на прекъснат термичен мост във вътрешността на профилите. Тя е идеална за остъкляване на изложбени зали, автомобилни салони, кафенета и ресторанти. Има възможност за поставяне на нисък подов профил, което да не затруднява преминаването и да не се налага прескачането на каса на пода.

Тази система е снабдена със специални EPDM уплътнения и четки, които гарантират отличното уплътнение. Има възможност да се изработи с работна врата, отваряща се както навън, така и навътре, а също така и с множество на брой крила. Системата M-19800 Ви дава възможност да избирате стъклопакет от 24мм до 32мм.

Alumil M-9800

Alumil M-9800 представлява алуминиева система от т.н. "студен" тип, което обуславя липсата на прекъснат термичен мост. Тя е подходяща за вътрешни преградни хармоники.

Ако имате голямо помещение, което желаете да преградите, но при нужда и да го използвате като цяло, то това е идеалното решение за Вас.