Стъклени плъзгащи врати

Стъклени плъзгащи врати

Стъклените плъзгащи врати създават зашеметяваща съвременна визия на всяка стая. При поставяне на такава врата с прозрачно стъкло не се губи от светлопотока в помещението. При поставянето пък на матирана врата се постига уединение в стаята.

Може да избирате между единична или двойна плъзгаща стъклена врата.

Чрез използването на 8мм/10мм стъкла, както и на солидния обков от неръждаема стомана, се осигурява добрата визия и безпроблемната експлоатация на плъзгащите стъклени врати. При изработката на тези стъклени врати винаги се работи със закалено стъкло, което гарантира безопасността дори при счупване. В зависимост от приложението на плъзгащата врата, клиентът може да избира между флоатно /прозрачно стъкло/, химически мат или обемно оцветено стъкло.

Те се характеризират с горна релса и ролково задвижване. Липсата на долна релса улеснява преминаването, тъй като не създава неудобството да се прескача.

Стандартно се поставя вкопана в стъклото дръжка, която не пречи на движението на вратата. Може да се използват и други видове дръжки. Захващането на стъклената врата към пода се осъществява с много фин подов водач.

Плъзгаща система

Има и плъзгаща система за стъклени врати, която позволява покриването на още по-големи площи. Тя се характеризира с много финна долна релса, която позволява поставянето на пет стъкла. Тази долна релса не възпрепятства преминаването.

Стъклата, които се използват също са закалени. При тази система се работи с 10мм стъкло, което може да бъде флоатно, химически мат или обемно оцветено.

Вътрешни плъзгащи се врати
Плъзгащи се врати