Витрини и врати от стъкло

Стъклени витрини

Стъклените витрини са подходящ избор за магазини, офиси и помещения, където външния вид трябва да бъде изключително елегантен и приветстващ. Като материал за изработка се използва два вида стъкло:

Закалено флоатно стъкло

Закалено флоатно стъкло 10мм, което има почти идеално успоредни повърхности. При изработка на стъклени витрини, стъклото задължително се закалява. Това се налага защото по този начин стъклото става по-безопасно - при счупване то пада на сол, което е следствие на обработката му

При счупване на незакалено стъкло, то пада на големи назъбени късове, което може да доведе до сериозни последствия. Този тип стъкло е напълно прозрачно и позволява 100% видимост.

Стъклени витрини

Ламинирано стъкло

Ламинираното стъкло също се използва за остъкляване на големи стъклени площи. То е познато още под наименованието Триплекс.

Той се произвежда чрез свързване на два или повече слоя обикновено флоатно стъкло с пластмасов вътрешен слой, обикновено от поливинил бутил (PVB).

Междинният слой задържа двата пласта стъкло, свързани дори след счупването им, и високата му якост предотвратява начупването на стъклото на парчета и то не се разпада. Подмяната му може да се извърши и след дни, което доста улеснява нашите клиенти.

PVB се поставя между стъклата, които след това се нагряват до около 70°C и преминават през валцоване, за да се извадят остатъците от въздух и да се създаде първоначална връзка. Типична схема на триплекса е 5 мм стъкло, 0,38 мм междинен слой, 5 мм стъкло. Това дава краен продукт 10,4 мм триплекс, което е стандартно използваната дебелина за стъклени витрини.

Стъклени врати

Стъклени врати

Стъклените врати са окомплектовани с висококачествени немски задвижващи автомати Dorma или Geze. Това гарантира на клиентите ни тяхната безпроблемна експлоатация.

Чрез поставянето на комплект силиконови уплътнители на стъклената врата, можете да спрете и минималното проникване на топлина или студ отвън.