PVC Прозорци

PVC Дограма

През последното десетилетие остъкляването на жилища с PVC дограма се наложи като обичайна практика заради високата топлозащита. Тя е лесна за поддръжка, ветроустойчива, издръжлива на климатични промени, защитена е от UV лъчение, цветовете са дълготрайни. PVC прозоречните системи не поддържат горене и не се плашат от студ и от вода.

Освен стандартния бял цвят се предлагат други цветове, както и дървесни декори, които са много добра имитация на дърво. При избора на дървесен декор си спестявате необходимостта от периодично лакиране и ежегодна поддръжка на старата дървена дограма. Усилващите метални профили, които се вграждат в PVC профилите, Ви гарантират перфектно представяне по време на експлоатацията.

PVC Дограма

KBE

KBE
KBE

Една от водещите марки профили за пластмасови прозорци. Индивидуалният подход към клиента, бързите доставки и техническите иновации стремително въздигнаха KBE в челото на профилните системи в Европа.

ETEM

g.etem

ETEM е основана през 1971 година и е част от най-големия металообработващ холдинг на Балканите.

PVC профилите се произвеждат в завода QUANTUM, намиращ се в София. Производствената база е част от инвестицията на ЕТЕМ, целяща превръщането на компанията в комплексен доставчик на фасадни и прозоречни системи.

Предлаганите системи с марката ЕТЕМ са:

Q60

4-камерна профилна система, 60мм монтажна ширина

ETEM Q60

PVC системата Q60 притежава класически дизайн и отлични физико-технологични показатели. Отличен избор за търсещите икономично решение.

Четирите камери и монтажната ширина от 60 мм осигуряват много добра топло и шумоизолация на профилите, която комбинирана с подходящи стъклопакети формира продукт с отлични изолационни качества. Възможности за остъкляване: 24мм и 32мм.

Тази PVC система Ви позволява да избирате между две линии – право или овално крило, наречено още „стилно“. При правото крило има възможност за поставяне на алуминиева капачка в различни цветове, което допринася за индивидуалния облик на Вашата фасада, а същевременно с това не се налага да съобразявате мебелите си в помещението с цвета, защото профилът отвътре е бял.

Класическите форми на профилите се вписват дискретно в облика на фасадата. За това допринася и голямото разнообразие от полаганите на профила декоративни филия, произведени от Renolit, в множество цветове и дървесни декори.

Q72

5-камерна профилна система, 72мм монтажна ширина

ETEM Q72

Прозоречната система ЕТЕМ Q72 представлява 5 камерен PVC профил с 3мм дебелина на стените, което го характеризира като Клас "А". Тази система е с оптимизирана монтажна ширина от 72мм и се произвежда съгласно всички европейски екологични и енергийни изисквания към прозорците.

Производството на система Q72 е под стриктен контрол на качеството. Профилите се отличават с фабрично вложените уплътнения.

Цветовите възможности при тази прозоречна система са разнообразни - от класически цветове до дървесни имитации. С класическите си линии, тази прозоречна система позволява поставянето на алуминиева капачка от външната страна на фасадата. При поставянето й, клиентът има голям избор на цветове - както всички RAL цветове, така и дървесни имитации. Така може да превърнете фасадата на Вашата сграда в архитектурен шедьовър, а същевременно прозорците отвътре да си останат с класическия бял цвят.

PVC системата ЕТЕМ Q72, в комбинация с подходящ стъклопакет, може да достигне Коефициент на топлопреминаване Uw = 0.90 W/m. K*, а и стойности на Звукоизолация Rw=47 dB*.

*В комбинация със стъклопакет с Коефициент на топлопроводимост Ug=0.70 W/m. K.

Възможности за остъкляване 24мм, 28мм, 34мм и 42мм.

Плъзгане

KBE PremiLine

PremiLine представлява PVC плъзгаща система. Конструкцията на крилото е 3 камерна, а дълбочината му на вграждане е 54мм. Общата дълбочина на вграждане е 118мм. Коефициентът на топлопреминаване на системата PremiLine е 1,9 W/(m 2 K).

Възможно е поставяне на стъклопакет до 28мм дебелина. Тази прозоречна система се характеризира с лек и тих ход на плъзгащото се крило. Позволява изработването на витрини с две, три и четири крила.

KBE PremiLine
Profilink

Profilink

На българския пазар в момента се предлага и плъзгащата PVC система Profilink. Тя е с монтажна ширина 73 мм и обща ширина на системата 110 мм.